二战至今,广告行业发生了什么?

近百年间,电视、广播、杂志、报纸、数字、手机等新渠道层出不穷,彼此之间的渗透、侵蚀也使得广告行业本身发生剧变。这篇文章对二战后的广告行业做了个复盘,可以归纳出五个要点:

  • 电台广告在第二次世界大战期间达到顶峰。
  • 互联网广告侵蚀的主要是报纸份额。
  • 电视广告抢走了报纸和杂志的市场份额,而不是广播。
  • 电视刚刚开始丢失市场份额。
  • 广告业只有在经济发展的时候才会增长。自 1925 年以来,美国广告支出一直徘徊在 GDP 的 1-1.5% 左右。

(上图蓝色代表电视,深灰广播,浅灰杂志,白色报纸,浅蓝绿数字,深蓝绿手机。)

原文链接见—— https://redef.com/original/brightest-before-the-dark-the-impending-fall-of-tv-ad-spend

 

发表评论

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com 徽标

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  更改 )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  更改 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  更改 )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  更改 )

Connecting to %s